Jdi na obsah Jdi na menu
 


Piper Super Cub RC set - 4 kanály, FM35MHz.Obrazek

 

 

 

 

 

cena setu: 3690,-

cena bez RC vysílače a přijímače: 2690,-

 

RC set obsahující sestavený model letounu PIPER Super Cub z EPP se střídavým motorem s osazeným RC vybavením, akumulátory, nabíječem a čtyřkanálovým FM vysílačem 35MHz v módu 1 (plyn vpravo).

Ačkoliv od ukončení jeho výroby uplynula už hezká řádka let, zůstává Piper Cub stále synonymem lehkého sportovního letadla, je to zkrátka stroj, který by každý fanda letectví chtěl mít ve svém hangáru. Ani my nejsme vyjímkou, takže v naší nabídce najdete ne méně než 19 Piperů nejrůznějších velikostí, od malých gumáčků po dvaapůlmetrové obříky. Tím jubilejním dvacátým se stává roztomilá polomaketa poválečné verze Piper Super Cub zhotovená z téměř nerozbitného extrudovaného pěnového polypropylenu (EPP). Důkladně maketově propracovaný, ne moc velký ani malý, s příjemnými letovými vlastnostmi - prostě ideální rekreační model pro každého, kdo už zvládnul pilotáž školních modelů, jako jsou SkyLady, EasyStar, Focus, MiniMag...

Trup modelu z pěnového EPP je dodáván s namontovaným střídavým motorem s rotačním pláštěm, s osazeným střídavým regulátorem, čtyřkanálovým FM přijímačem a servy směrovky a výškovky. Ocasní plochy (také z EPP) se upevňují "zacvaknutím" na pružné plastové čepy, maketový podvozek (včetně řiditelné ostruhy spřažené se směrovkou) se upevňuje šrouby. Před připojením táhel doporučujeme kormidla "rozpohybovat" opakovaným opatrným vychylováním nahoru a dolů resp. vlevo a vpravo. Křídlo rovněž z pěnového EPP je jednodílné, k trupu se upevňuje šroubem. Křidélka jsou ovládána jedním servem uloženým v křídle pod průhlednou krytkou, která tvoří zároveň prosklení stropu kabiny. Po přišroubování vzpěr křídla a namontování vrtule už zbývá jenom nalepení samolepek. Ovládána jsou křidélka, směrovka, výškovka a otáčky motoru.

K ovládání modelu slouží klasický čtyřkanálový FM vysílač s křížovými ovladači uspořádanými v Módu 1 (plyn vpravo), s trimy a přepínači smyslu výchylek pro všechny kanály. Vybaven je rovněž nabíjecím konektorem pro nabíjení vysílačových akumulátor ve vysílači (vhodné nabíječe jsou Hitec CG-22, CG-32, RC System TwinCharger). Pro napájení vysílače budete potřebovat 8 AA (tužkových) alkalických baterií nebo akumulátorů (nejsou součástí RC setu). Pokud neradi držíte vysílač v rukou, můžete ho doplnit popruhem Hitec (#8311) nebo jej umístit do pultu pro vysílače Optic 6 (stačí být štědřejší s pěnovou páskou v oblasti dolní části skříňky vysílače.

Podobně jako v případě jiných našich setů (Skylady II, Focusu ...) je RC vybavení možno později použít i v jiných modelech stejné kategorie.

Piper Super Cub je určen pro mírně pokročilé modeláře nebo i pro začátečníky pod dohledem zkušeného pilota. Model, jakožto polomaketa sportovního "bednovitého" hornoplošníku, vás seznámí s některými vlastnostmi, které jsou pro podobné stroje typické - ovládání křidélek má relativně menší citlivost, takže po vás bude požadováno správné koordinované ovládání modelu směrovkou, křidélky i výškovkou. Tuto zkušenost "jako když najdete" nejpozději hned poté, co se pustíte do létání se svým prvním akrobatickým modelem nebo (polo)maketou jakéhokoliv druhu. Hezky si zvykejte, že knyply na vysílači nejsou pro ozdobu, ale na to, aby se správným způsobem a ve správnou chvíli používaly. Je to od nás kruté, ale později nám za to budete vděční. Jeho doménou je samozřejmě klidné poletování, které dá vám i kolegům na letišti dost času na vychutnání jeho nezapomenutelných tvarů, ale po menším "rozjetí" spolehlivě zvládá přemet, souvratové zatáčky a sudovitě sudovitý výkrut. Je to prostě Piper, jak má být!



Kompletní sada obsahuje:
  • Hotový model se střídavým motorem, přijímačem, regulátorem otáček a třemi servy
  • Čtyřkanálový FM vysílač s křížovými ovladači v módu 1 (plyn vpravo)
  • Li-poly pohonný akumulátor 11,1V 1000mAh
  • Nabíječ pro pohonný akumulátor 12V
  • Aršík samolepek
  • Podrobný obrázkový návod popisující montáž i létání s modelem



Základní technické údaje

Rozpětí 1210mm
Délka 835mm
Plocha křídla 22,5dm2
Vzletová hmotnost cca 850g
Plošné zatížení křídla cca 37g/dm2
Funkce S, K, V, M
Náročnost S0/P1-2

ObrazekObrazekObrazekObrazek